Battaniyelerinizi İlk Günkü Gibi Korumak için 7 İpucu
Battaniyeler, soğuk havalarda sıcak ve rahat tutan vazgeçilmez ev eşyalarından biridir. Her bir battaniye çeşidi farklı kumaştan üretildiği için doğru bakım ve temizlik yöntemlerini bilmek oldukça önemlidir. Aksi takdirde, ürünler zamanla yıpranır ve ilk günkü konforunu kaybeder. Farklı tür ve kumaşlarla üretilen modellerin kumaş özelliklerine uygun olacak ısı ve talimatlarla yıkanması gerekir.
Battaniyelerinizi ilk günkü gibi korumak ve uzun ömürlü kullanmak için yapılması gerekenler ise oldukça basit.
Düzenli Havalandırarak Kötü Kokuları Yok Edin
Her kullanımın ardından kirlenen ürünlerde oluşan kötü kokuyu giderebilmeniz için belirli aralıklarla havalandırmanız gerekir. Güneş ışığında birkaç saat havalandırma işlemi düzenli olarak uygulandığı takdirde nem oluşumuna engel olarak modelin ömrünü uzatır.
Battaniye Nasıl Yıkanır?
Düzenli aralıklarla battaniye yıkama işlemini gerçekleştirerek kir ve tozun birikmesini önleyebilirsiniz. Ürünleri makinede yıkayabilirsiniz ancak sıkma programları battaniyenize hasar verebileceği için daha hassas bir yıkama süreci izlemelisiniz. Örneğin kumaş üzerinde leke varsa leke çıkarıcı ile bölgeyi temizledikten sonra makinede yıkarsanız ürün hasar almadan temizlenecektir.
Battaniye Hangi Programda Yıkanır?
Battaniye çeşitleri farklı kumaşlarla üretildiği için her birinin farklı yıkama programı yer alır. Örneğin; ince battaniye çeşitlerini hassas programda yıkamanız gerekir. Düşük dönme hızı ve sıkma işleminin daha az olması sayesinde modelleri hasar vermeden temizler. Pamuklu battaniye çeşitleri için özel program kullanarak ürünlerin ömrünü uzatabilir hem de ilk günkü gibi yumuşak dokusunu koruyabilirsiniz.
Battaniye Kaç Derecede Yıkanır?
Battaniyenizin kalite ve dokusunu koruyabilmeniz için mutlaka yıkama derecesine dikkat etmeniz gerekir. Sıcak suyla yıkama işlemi yapmak iyi bir fikir temizleme fikri gibi gelebilir. Ancak bazı türler sıcak su kullanılarak yıkandığı zaman dokusunda hasar meydana gelir. Bu sebeple çoğu tür için soğuk su kullanarak temizlik yapılması önerilir. Kumaş rengini, dokusunu ve hassaslığını koruyan soğuk suyun derecesi 30 civarında olmalıdır.
Depolama Koşullarına Dikkat Edin
Yaz mevsiminin gelmesiyle ürünü temizleyip kaldırmak istersiniz. Ancak yanlış depolama tercihi battaniyenize hasar verebilir. Nemli ve ıslanabilecek bir alanda ürünü saklamanız durumunda su emebilen bu ürünler yavaş bir şekilde yıpranır. Sürekli nemli alanda kalması nedeniyle koku yapmaya başlar ve küf oluşabilir.
Sert Kimyasallardan Uzak Durun
Battaniyelerinizi sert ve ağır kimyasallarla yıkamanız sonucunda kumaş hasarıyla karşılaşabilirsiniz. Bu kumaş hasarı sonucunda battaniye fiyatları nedeniyle maddi zarara uğrayabilirsiniz. Dahası uyurken üzerinize aldığınız ürünler, cildinizle temas ettiğinden bu sert kimyasallar teninizde alerjik reaksiyon gösterebilir.
Kurutma Aşamasında Güneş Işığından Yararlanın
Battaniyelerinizi düzenli aralıklarla yıkayarak biriken kir ve tozdan arındırabilirsiniz. Ancak kurutma aşamasında hangi yöntemi tercih ettiğiniz de oldukça büyük bir önem taşır. Kurutma makinesini kullanarak yaptığınız kurutma işlemi yeterli olmayacağı gibi ürüne hasar verebilir. Seçtiğiniz modelde nem kalabilir ve koku oluşturabilir.
Sizler de doğru bakım için yukarı da ipuçlarından yararlanarak, daha uzun ömürlü bir kullanım elde edebilirsiniz. Yatak odası için tek ve çift kişilik battaniye seçenekleri arasından, odanızın dekorasyonuna en uygun modeli seçebilirsiniz. Birbirinden özel renk ve desenler Yataş Bedding güvencesi ile sizleri bekliyor!