Search

Havlularınızın Ömrünü Uzatacak İpuçları l Yataş Bedding

Banyo ya da mutfakta kullanılan, ev hediyesi olarak ilk akla gelen havlu çeşitleri, geniş bir yelpazeye yayılır. Her birinin ömrü, malzemesine ve kullanım sıklığına göre değişkenlik gösterir. Havluların kullanım alanları, yıkama sıklığında belirleyici bir rol oynar. Aşırı deterjan ve yumuşatıcı kullanımı, sıcak ya da soğuk suda yıkama, askıda yanlış asma gibi hatalar ile ömrünü kısaltabilirsiniz. Havlu temizliğinde önemli ipuçları mevcuttur.

Evinizin Olmazsa Olmazı Renkli ve Beyaz Havlular Kaç Derecede Yıkanır?

Havluları renklerine göre ayırt ettikten sonra çamaşır makinesine atmanız gerekir. Bu eşyaları, diğer çamaşırlardan ayrı yıkayarak sağlıklı bir sonuç alabilirsiniz. Yüksek ısıda yıkamak, ürünlerin canlılığını ve yumuşaklığını kaybetmesine neden olur. Bu yüzden, işlemesiz modeller ile renkli ürünlerin yıkama sıcaklığı değişir. Beyaz havlular kaç derecede yıkanır? sorusuna yanıt olarak, maksimum 40 derece verilir. Orta ve koyu renkli tasarımlar için ise 30-40 derece önerilir. Havlular hangi programda yıkanır? sorusu ise, pamuklular olarak yanıtlanır. Ürün etiketinde yazılan talimatlara dikkat edilmesinde fayda vardır.

Kullanım Alanına Göre Havlu Değiştirme Sıklığı Nedir?

Havlular kullanım sıklığına uygun olarak yıkanır. Mutfakta kullanılan modeller haftada 1, el havlusu haftada 2 ya da 3 kere değiştirilerek hijyen sağlanır. Banyo havlusu, sıklıkla yıkanarak rahat ve temiz bir kullanım imkânı yaratılır. Ellerinizden düşmeyen havlular, ölü deri ve kirle kaplanır. Küf, bakteri ve koku gibi sorunlar yaşanmaması adına diğer alanlarda kullanılanlara göre sıklıkla yıkanması gerekir. Mutfakta kullanılan bu tekstil ürünleri, yemek artıklarını toplayarak kötü bir görüntünün oluşmasına yol açar. Olumsuz durumların yaşanmaması için haftada 1 kere çamaşır makinesinde temizlenmesini sağlayabilirsiniz. Dekoratif amaçlı kullandığınız ürünleri ayda 1 kere yıkayarak ömürlerini uzatabilirsiniz.

Yumuşatıcı ve Deterjan Kullanımı ile Pamuk Gibi…

Uygun temizlik ürünleri, tekstil eşyalarınızın yumuşak kalmasını ve emiciliğini korumasını sağlar. Havlular lifli dokuya sahip oldukları için kalıntı bırakmayan, kaliteli bir yıkama ürünü kullanmanız gerekir. Şebeke suyu sertleşme yaptığı için beyaz sirke ya da filtre kullanabilirsiniz. Bu durum, suyun olumsuz etkilerini büyük ölçüde azaltır. Fazla deterjan kullanımından kaçınarak bakteri ve küf oluşumunu önleyebilir, yumuşaklığını devam ettirebilirsiniz. Makineyi doldurmadan, düşük sıcak ve kısa programları tercih edebilirsiniz. Yumuşatıcı kullanımı, bu eşyaların uzun ömürlü bir şekilde kullanılmasını sağlar. 2 ya da 3 yıkamada bir eklenmesi, emiş oranını olumlu yönde etkiler. Gerekli miktarı su ile açabilir ve etkili bir yöntem tercih edebilirsiniz. Sıcak su, deterjanın aktifleşmesine yardımcı olurken soğuk su ile durulama yapmak, liflerin zarar görmesini önler. Doğru ürün kullanımı, hem pamuk gibi hem de güzel kokan havlular kullanmanızı sağlar.

Doğru Kurutma Teknikleri ile Uzun Ömürlü Havlular

İlk günkü yumuşaklığı korumanın birçok yöntemi vardır. Akla ilk gelen kurutma makinesi kullanmaktır. Doğru programda çalıştırılan bir makine sayesinde zaman içerisinde kullanıma bağlı oluşan sertlik azalır. Kurutucu toplar, makinenin performansını artırıp eşyaların tambur içerisinde rahat bir şekilde hareket etmesini sağlar. Havlunuzu yıkayıp kurutmadan önce çırparak kabarıklaştırabilirsiniz. Kurutma makinesine sahip değilseniz, hava sirkülasyonunun bulunduğu bir alana asabilirsiniz. Tek tek askıya asarak aralarında nem oluşumuna izin vermeden kurumasını sağlayabilirsiniz. Dolaba yerleştirmeden önce, kuru olduklarına ve iyice havalandıklarına emin olmanız gerekir. Simetrik bir şekilde katlayıp havadar bir yerde saklayarak hem görünümlerinin hem de işlevselliğinin bozulmasını engelleyebilirsiniz.

Katlama Yöntemleri ile Havlu Formlarını Korumak Mümkün

Doğru katlama yöntemleri, formlarının bozulmasını önler. Rulo tekniği ile dar dolap raflarında ya da küçük sepetlerde az alan işgal edebilirsiniz. El-yüz, duş ve plaj havlularını katlayarak estetik bir görüntü yakalayabilirsiniz. Seyahat çantası ya da valiz yerleştirilirken tercih edilen iç içe geçirme yöntemi ile aynı anda birden fazla eşya taşınır. Derin ve üçe katlama ile dolaplarınızın en dar yerlerine dahi kolay bir şekilde yerleştirebilirsiniz. Böylece, hem şık bir görüntü hem de sağlıklı bir kullanım sağlayabilirsiniz. Dolaplarınızın kapağını belirli aralıklarla açıp havalandırarak ömürlerini uzatabilirsiniz. Yaşamınızın her alanında ihtiyaç duyduğunuz bu ürünler, doğru kullanım ile renklerini korur.

En sevdiğiniz sade ve işlemeli seçenekler Yataş'ta mevcut! Hemen stiliniz ve dekorasyonunuza uygun olan havlu modellerine Yataş kalitesi ile sahip olun!
PAYLAŞ