Search

Bahar Temizliğinde Dikkat Edilmesi Gerekenler l Yataş Bedding

Bahar o tatlı yüzünü göstermeye başladı. Isınan havalar, artan kuş sesleri, çiçek açan dallar, kelebekler, arılar... Doğa hareketlenirken evlerde de mevsim değişiminin habercisi işlere başlanıyor. Kışlıklar kalkıyor, kapıyı aralayan bahar havası içeriye dolmadan önce her şey güzelce elden geçiyor. Her ne kadar motivasyonu farklı olsa da bahar temizliği yorucu bir işlem. Bu aşamada temizlik işlerini doğru bir sıraya koymak ve gerekirse bölerek ilerlemek faydalı olabiliyor. Eğer siz de doğru bir bahar temizliği stratejisi belirlerseniz, daha uzun ömürlü ve verimli sonuçlar alabilirsiniz.

Fazlalıklardan Kurtulun

Bahar temizliğine başlamadan önce evi derleyip toparlamaya özen göstermelisiniz.


• İhtiyacınız olmayan kışlıkları kaldırarak dolaplarda yer açabilirsiniz. Böylece dolap içlerini silmek çok daha kolay olur.
• Kuru temizlemeye verilecek kıyafetleri, yıkamaya verilecek halıları toparlayın ve gönderin.
• Kış konseptli dekoratif ürünleri de bu aşamada kaldırabilirsiniz. Alanlarda açılan yer, temizlik yapmanızı kolaylaştırır.

İş Planı Şart

Bahar temizliği öncesinde planlama yapmak oldukça önemlidir. Çünkü diğer temizlik ritüellerine göre daha uzun süren bu işlemler belirli bir sıraya göre yapılmazsa, istenilen temizlik seviyesine ulaşılamaz.


• Genelde temizlik en kirli alandan en temiz alana doğru yapılır. Fakat siz isterseniz bu planı kendi ihtiyaçlarınız doğrultusunda değiştirebilirsiniz. Burada önemli olan evin planına doğru hareket etmek ve banyo, bahçe ve teras gibi temizlik sırasında kullanılan alanları sona bırakmaktır.
• Temizleyeceğiniz alanlarda ilk olarak perdeleri çıkarın. Böylece siz işinizi yaparken perdeler de yıkanabilir. Daha sonra eğer varsa zemindeki halı ve kilimleri toparlayın.
• Eğer ortam ve malzemeler hazırsa işe koyulabilirsiniz. Temizlik yaparken yukarıdan aşağıya doğru bir yol izlemek gerekiyor. Bir odayı temizlemeye tavan ve duvarlardan başlayabilirsiniz. Daha sonra camları, dolap içlerini, kapıları ve avizeleri silerek devam edebilirsiniz.
• Düşey yüzeylerle işiniz bittikten sonra mobilyaları silerek ve toz alarak devam edin. Tüm eşyaların tamamen temizlendiğinden eminseniz, yerleri süpürüp silebilirsiniz.

Böl ve Fethet Taktiğini Uygulayın

Bahar temizliği zaman alan bir işlemdir. Özellikle metrekaresi büyük ve bahçeli evlerde bütün işleri tek günde bitirmek zorlayıcı olabilir. Bu aşamada işleri bölerek yükünüzü hafifletebilirsiniz. Bütün odaları tek bir gün içerisinde temizlemek zorunda değilsiniz.

• Mutfak temizliği en çok zaman alan işlerden biridir. Dolaplar, beyaz eşyalar, tezgahlar, masalar... Bu nedenle bir günü yalnızca mutfağı temizlemeye ayırabilirsiniz.
• Bir diğer gün camları ve mobilyaları silebilir, yatak, yastık ve yorganları havalandırabilirsiniz.
• Son gün ise evin tozunu alıp süpürme ve silme işlemlerini halledebilirsiniz. Ardından banyo ve bahçeleri temizleyerek işlerinizi bitirebilirsiniz.
• Dilerseniz her güne bir oda olacak şekilde bahar temizliğini haftaya da yayabilirsiniz. Burada önemli olan kendinizi çok yormadan en etkili sonucu elde edecek yolu izlemektir.

Bahar Temizliğinin Püf Noktaları


• Temizliğe başlamadan önce ihtiyaç duyacağınız malzemelerin listesini çıkarır ve tüm ekipmanları önceden hazırlarsanız temizlik sırasında zaman kaybetmezsiniz.
• Temizlik yaparken üzerinde toz birikebilecek her şeyi düzgünce sildiğinizden emin olun. Sandalyeler, radyatörler, kitaplar, dekoratif objeler, elektrik anahtarları, raflar, kapı kolları, mobilyaların ayak ve kolçak kısımları... Aklınıza gelen her yeri güzelce silerseniz alanlar daha uzun süre temiz kalacaktır.
• Banyo ve mutfak fayanslarında, lavabo ve eviyelerde biriken pas ve kireçleri temizlemeden önce kirleri yumuşatarak işinizi kolaylaştıracak ürünler kullanın. Aynı işlemi mutfakta biriken yağ kalıntıları için de uygulayabilirsiniz.
• Camları sildiğiniz gün havanın bulutlu olmasına özen gösterin. Böylece cam parlamaz ve kirleri rahatlıkla görebilirsiniz. Cam silerken yukarıdan aşağıya doğru hareket edin. Ulaşamadığınız yerler varsa uzun saplı temizlik sopalarından yardım alın. Cam üzerindeki kir ve toz tamamen arınmadan kurulama işlemine geçmeyin. Aksi takdirde camlar dalgalı kalır.
• Koltukları temizlerken döşeme kumaşına uygun ürünler kullandığınızdan emin olun. Yumuşak bir koltuk fırçasıyla minderleri temizleyebilir, elektrik süpürgesinin farklı uçlarını kullanarak koltuk aralarındaki kırıntılardan kurtulabilirsiniz. Koltuklarınızın her daim temiz ve yeni görünmesini istiyorsanız, Yataş Bedding'in kolay temizlenebilen ve kir tutmayan modellerini tercih edebilirsiniz.
PAYLAŞ