Search

Yanlış Yatak Seçimlerine Smart Match ile Son! l Yataş Bedding

Uyku kalitesi, yaşam kalitesini de belirliyor. Sözgelimi, uykusuz geçirilen bir gece, bütünlük duygusu yitirilmiş, verimsiz bir günün garantilendiği anlamına geliyor. Kaliteli uyku, insanı her açıdan yeniliyor. Hafif beslenme, serin ve sessiz bir oda, sabitlenmiş uyku saati; kolay uykuya geçmenin olmazsa olmazları arasında yer alıyor. Tüm önemli detaylara dikkat ediyor, yine de sabahları yataktan dinlenememiş bir halde, üstüne üstlük bel ya da boyun ağrıları ile kalkılıyorsa, halihazırda kullanılan yatağı incelemeye almak gerekiyor. Yataş Bedding, deneme yanılma yöntemiyle yanlış yatak seçimlerine son noktayı Smart match ile koyuyor. Çeşitli araştırma ve algoritmalar kullanılarak Yataş uyku laboratuvarında geliştirilen Smart match; kişiye özel yatak bulma sistemi anlamına geliyor.

Yanlış Yatak Seçimlerine Smart Match ile Son Verin

 

Doğru Yatak Bulma Sistemi: Smart Match

 

Hem iyi bir uyku çekmek hem de beden ve omurga sağlığını korumak için seçilen yatağın, kişiye özel bazı detayları bulundurması gerekiyor. Yataş Uyku Laboratuvarı’nın hazırladığı Smart match doğru yatak bulma sistemi, işte bu noktada devreye giriyor. Sistem, boy ve kilo gibi kullanıcıya özel bilgilerle birlikte, onların uyku ihtiyaçlarını ortaya çıkaracak sorular soruyor. Ardından yapılan araştırma ve testlerle düzenlenen algoritmaları kullanarak kullanıcıların verdiği cevapları değerlendiriyor.

 

Kullanıcıların boy ve kilo ölçülerinde değişiklik olmasa bile kadın ve erkek anatomisinin ısı ve ağırlık dağılımında farklılıklar gözleniyor. Yatak tasarımları kadın ve erkek için ayrı ayrı yapılmıyor ama tasarımı şekillendiren en doğru analize, cinsiyet bilgileri kullanılarak ulaşılıyor. Bu nedenle kullanıcıların, kendilerine sorulan soruları eksiksiz ve doğru bir şekilde yanıtlaması önem taşıyor. Siz de “Smart Match doğru yatak bulma sistemi”ni kullanabilir, omurga dostu Yataş yatak modelleri arasından kendiniz için en doğru modele ulaşabilirsiniz.

 

Uyku Pozisyonu ile Omurga ve Yatak Arasında Maksimum Uyum

 

Yatağın biriyle paylaşılıp paylaşılmadığı detayı ile ilgilenen Smart Match, vücudun yatağa uygulayacağı basınç bölgelerini ve uygulanan basınca ne kadar destek verilmesi gerekeceği bilgisini analiz ediyor. Yatağı kullanacak kişilerin boy oranlarıysa yatağın vücuda hangi noktalarda ve ne kadar destek vermesi gerektiği konusundaki önemli parametreyi, doğru yatak bulma sistemine sunuyor. Omurganın yatağa yerleştiğinde alacağı şekli, temel olarak dört farklı pozisyon belirliyor. Yatakların, uyku pozisyonlarına adaptasyonları ise farklılık gösteriyor. Uyku pozisyonu parametresi, Smart Match sistemindeki yatak/vücut eşleştirmesi analizini en doğru biçime yapabilmesi için oldukça önem taşıyor.

 

Ağırlık, doğru omurga pozisyonu için yatağın kullanıcıya ne kadar destek vermesi gerektiğini belirleyen önemli detaylar arasında yer alıyor. Yaş bilgisi, boy ve kilodan bağımsız olarak omurganın duyduğu destek ihtiyacını belirliyor. Bel ve boyun boşluğunun iyi destek alması, uyku kalitesi açısından önemli iki unsur olduğundan yatağın vücut kıvrımlarına uyum sağlayarak doğru desteği sunması gerekiyor. Yay sistemi, ağırlığın eşit yayılması noktasında önemliyken yaysız sistemler, vücudun farklı bölümlerinde oluşan basıncı uygun şekilde destekliyor. Smart Match kullanıcıdan aldığı tüm bilgileri, farklı ihtiyaçları karşılamak üzere üretilen Yataş Bedding ürün bilgileri ile eşleştirerek bir değerlendirmeye tabi tutuyor.

 

Alerji ya da Terleme Sorununa Çözüm Sunan Seçenekler

 

Yatağa uzanıldığında omuz, boyun, basen ya da omurga gibi vücudun farklı bölgelerinde ağrı hissediliyorsa bu yatağın bedeni doğru noktalardan desteklemediği anlamına gelebiliyor. Uyku esnasında hissedilen ağrı uyku kalitesini, uyku sonrasında hissedilen ağrılarsa yaşam kalitesini düşürüyor. Smart Match doğru yatak bulma sistemi ile yapılan yatak seçimleri, düzenli olarak yapılan fiziksel egzersizlerle desteklendiğinde uyku kalitesinde iyileşmeler mümkün olabiliyor.

Smart Match doğru yatak bulma sistemi, uyurken terleme sorunu yaşayan kullanıcılar için nemi emerek vücuttan uzaklaştıran, çabuk kuruyarak ıslaklık hissini azaltan iklimlendirme özellikli yataklar öneriyor. Toza ve akarlara karşı hassasiyetler, mevsim fark etmeksizin sabah uykudan uyanıldığında burun tıkanıklığına, kaşıntıya veya defalarca hapşırmaya neden olabiliyor. Smart Match böyle durumlar için de sorun çözücü seçenekler sunarak alerji riskini azaltırken uyku kalitesinin artmasına katkıda bulunuyor.

PAYLAŞ